vrijdag 9 september 2011

De eerste dagen...

Enigszins bijgekomen van de ergste shock ging ik vol goede moed met mijn verboden lijstje naar de supermarkt..
Zo'n winkel vol, daar moet toch genoeg zijn dat ik wel mag eten was mijn gedachte...
Op de groente en fruit afdeling ging het nog goed, er zijn weer mandarijnen :D (mijn favoriete fruiten die mogen..!)lading wortelen, appels..
Daarna werd het zoeken..

Ik had bedacht om het de eerste dag makkelijk te houden, het zou kippensoep worden.
Bij het soepschap kwam ik de eerste problemen al tegen, bouillonblokjes ed zitten vol gist, eiwit en kruiden die niet mogen..
Dan toch maar zelf bouillon trekken en de volgende dag naar de biologische winkel, daar verkopen ze vele artikelen gericht op mensen met allergieën...
Ik kwam steeds meer etiketten tegen met ingrediënten die niet mogen, zelfs in veel producten waar ik het nooit achter gezocht had.
Om het mezelf niet te moeilijk te maken heb ik het die dag gehouden bij kippensoep en veel rijstwafels met appelstroop, gelukkig ook een favoriet van mij die me niet snel zal vervelen.

De tweede dag ben ik naar de biologische winkel gegaan.
Helaas is histamine een heel onbekend iets waardoor winkelpersoneel je ook een beetje suffig staat aan te kijken als je hulp vraagt bij het zoeken naar producten.
Dit betekende wederom gewoon heel veel etiketten doorlezen.
Uiteindelijk ging ik naar huis met een pot bouillonpoeder zonder gist, 2 soorten koekjes en een pak boekweitmeel,ik had op een aantal sites gelezen dat je daar erg lekkere hartige pannenkoeken van kan maken die je kan vullen met kip en gewokte groenten...
Thuis aangekomen wilde ik de pannenkoeken gaan maken, maar bij het doorlezen van de beschrijving (wat ik in de winkel niet gedaan had doordat ik me daar toch vooral op de ingrediënten had geconcentreerd) was het eerste dat ik las: Voeg melk en eieren toe.. :O
Daar gingen mijn pannenkoeken, goed begin..
Maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan..
Eigeel is toch ook ei en melk vervangen door water moet ook kunnen leek mij..?
Vol goede moed ging ik aan de slag..
Het resultaat: Een grijskleurige brei die er nou niet echt smakelijk uitzag..
Toch maar proberen om er iets van te bakken,
ondertussen kip in reepjes gesneden, gekruid met paprikapoeder, peper en zout, paprika en courgette in blokjes en bakken maar..


Voor het oog ziet het er best lekker uit, alleen de smaak... :(
De kip met groenten waren heerlijk, maar pannenkoeken op deze manier gemaakt..
Je moet echt uitgehongerd zijn om deze naar karton smakende dingen weg te krijgen, ik heb ze aan de kant gegooid en heerlijk gesmuld van mijn kip met groenten..

De volgende dag moest het toch beter gaan..!
Ontbijten doe ik steeds met 2 rijstwafels met appelstroop, vooral omdat ik dit gewoon erg lekker vind. Eventueel daarna nog 1 of twee mandarijnen..
Als lunch heb ik een deel van de gebakken kip die ik over had van de vorige avond op een maisbroodje gegeten.
Na het fiasco van gisteren vond ik dat ik wel iets lekker verdiend had.
Een van mijn favorieten is en blijft eiersalade..
Gezien ik wel eigeel mag moest dit toch gaan lukken..
Eerste probleem is de mayonaise, omdat daar mosterd aan toegevoegd is.
Zelf maken dan maar en de mosterd vervangen voor wat anders...
Hier mijn recept:
- 2 eierdooiers
- +/_ 100 ml olijfolie
- peper
- zout
- citroen of limoensap

Eierdooiers met peper en zout los roeren, druppel voor druppel tijdens het roeren de olie toevoegen. Als het een stevigere emulsie word kan je de olie iets sneller toevoegen. Net zolang tot jij het een goede mayo vind.
Op smaak brengen met peper, zout en een paar druppels citroensap..

Vervolgens de eiersalade:

Voor 2 broodjes

- 4 hardgekookte eierdooiers (als de eieren hardgekookt zijn haal je de dooiers er zo uit)
- 2 flinke eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel zelfgemaakte mayonaise
- bosje liefst verse bieslook
- peper, zout en kerriepoeder

Crème fraîche en de mayonaise met de in kleine stukjes gesneden of geknipte bieslook
goed door elkaar heen roeren.
Eierdooiers in stukjes snijden en door het mengsel scheppen.
Op smaak brengen met peper, zout en kerrie


Naar mijn mening bijna lekkerder als de originele..!

Voor vandaag heb ik jullie wel genoeg verteld, morgen meer....