Recepten voor een Histamine arm dieet...

Alle recepten die voorkomen op mijn blog nogmaals op een rij..

Mayonaise

- 2 eierdooiers
- +/_ 100 ml olijfolie
- peper
- zout
- citroen of limoensap

Eierdooiers met peper en zout los roeren, druppel voor druppel tijdens het roeren de olie toevoegen. Als het een stevigere emulsie word kan je de olie iets sneller toevoegen. Net zolang tot jij het een goede mayo vind.
Op smaak brengen met peper, zout en een paar druppels citroensap..

Eiersalade
(Voor 2 broodjes):

- 4 hardgekookte eierdooiers (als de eieren hardgekookt zijn haal je de dooiers er zo uit)
- 2 flinke eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel zelfgemaakte mayonaise
- bosje liefst verse bieslook
- peper, zout en kerriepoeder

Crème fraîche en de mayonaise met de in kleine stukjes gesneden of geknipte bieslook
goed door elkaar heen roeren.
Eierdooiers in stukjes snijden en door het mengsel scheppen.
Op smaak brengen met peper, zout en kerrie



Naar mijn mening bijna lekkerder als de originele..!

Pasta met knoflook en courgette
(2 a 3 personen)

- Pasta naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 courgette
- 2 dl kippenbouillon
- 2 dl crème fraîche
- 1 eierdooier
- peper en zout

Kook de pasta in ruim water beetgaar.
Snij de teentjes knoflook en de courgette in kleine stukjes.
Bak in olijfolie de knoflook glazig, voeg vervolgens de courgette toe.
Als de courgette bijna gaar is afblussen met de kippenbouillon en de crème fraîche toevoegen. Even in laten koken en op smaak brengen met peper en zout.
Om de saus te binden op het laatste moment de eierdooier er goed doorheen roeren.
Pasta serveren met de saus en eventueel garneren met rucola.
Dit is een pasta met heel veel smaak die goed vult..

Mocht je je vrienden toch een versie met vlees voor willen zetten, dan is dit een makkelijke optie:

Pasta met champignons en parmaham
(3 a 4 personen)

- Pasta naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten of kleine uitjes
- 1 doos champignons
- 2 dl kippenbouillon
- 2 dl crème fraîche
- 1 ei
- 2 ons parmaham
- peper en zout

Kook de pasta in ruim water beetgaar.
Snij de teentjes knoflook en de sjalotjes in kleine stukjes.
Snij de champignons in grove stukken.
Bak in olijfolie de knoflook en sjalotjes glazig, voeg vervolgens de champignons toe.
Als de champignons bijna gaar zijn afblussen met de kippenbouillon en de crème fraîche toevoegen. Even in laten koken en op smaak brengen met peper en zout.
Bak ondertussen in een aparte pan de parmaham in grove repen knapperig.
Om de saus te binden op het laatste moment het ei er goed doorheen roeren.
Pasta serveren met de saus en parmaham.
Eventueel garneren met rucola en Parmezaanse kaas.

Als er meerdere mensen komen eten, dan kook ik een grote pan pasta en serveer de sauzen in aparte schalen.
Ook de Parmezaanse kaas, parmaham en rucola serveer ik apart, zodat iedereen zijn eigen pasta naar keuze kan garneren.



Citroentaartjes
(12 taartjes)

- 175 gr bloem
- 50 gr suiker
- 125 gr roomboter
- 1 bak citroen sorbetijs
- muntblaadjes voor de garnering

Oven voorverwarmen op 180 gr.
De bloem suiker en boter kneden tot een compact deeg.
Cakevormpjes van papier plat neerleggen, een balletje deeg op het papiertje uitrollen tot je een koekje hebt van dezelfde maat als het papier.
De koekjes voorzichtig in een muffin of cakebakblik duwen, zodat je soort bakjes van koekdeeg krijgt.
De koekjes in het blik in ong. 15 minuten gaar bakken.
De afgekoelde koekbakjes vul je met een bolletje citroenijs en dit garneer je met een muntblaadje.
Het is een heel simpel, maar smakelijk dessert.
Natuurlijk kan je elke smaak sorbetijs gebruiken.