maandag 12 september 2011

Een dinertje met vrienden...

Wat te doen als er vrienden komen eten...?
Je wilt natuurlijk niet iedereen opzadelen met dit dieet, je weet zelf al goed genoeg hoe lastig het is, maar als er mensen komen eten is het wel zo gezellig als je mee kan eten..
Het volgende recept is erg lekker voor iedereen en heel makkelijk aan te passen als je 2 verschillende sauzen wilt maken, zodat je ook een versie met vlees op tafel kan zetten..
Ik zal beginnen met de histamine arme versie:

Pasta met knoflook en courgette
(2 a 3 personen)

- Pasta naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 courgette
- 2 dl kippenbouillon
- 2 dl crème fraîche
- 1 eierdooier
- peper en zout

Kook de pasta in ruim water beetgaar.
Snij de teentjes knoflook en de courgette in kleine stukjes.
Bak in olijfolie de knoflook glazig, voeg vervolgens de courgette toe.
Als de courgette bijna gaar is afblussen met de kippenbouillon en de crème fraîche toevoegen. Even in laten koken en op smaak brengen met peper en zout.
Om de saus te binden op het laatste moment de eierdooier er goed doorheen roeren.
Pasta serveren met de saus en eventueel garneren met rucola.
Dit is een pasta met heel veel smaak die goed vult..

Mocht je je vrienden toch een versie met vlees voor willen zetten, dan is dit een makkelijke optie:

Pasta met champignons en parmaham
(3 a 4 personen)

- Pasta naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten of kleine uitjes
- 1 doos champignons
- 2 dl kippenbouillon
- 2 dl crème fraîche
- 1 ei
- 2 ons parmaham
- peper en zout

Kook de pasta in ruim water beetgaar.
Snij de teentjes knoflook en de sjalotjes in kleine stukjes.
Snij de champignons in grove stukken.
Bak in olijfolie de knoflook en sjalotjes glazig, voeg vervolgens de champignons toe.
Als de champignons bijna gaar zijn afblussen met de kippenbouillon en de crème fraîche toevoegen. Even in laten koken en op smaak brengen met peper en zout.
Bak ondertussen in een aparte pan de parmaham in grove repen knapperig.
Om de saus te binden op het laatste moment het ei er goed doorheen roeren.
Pasta serveren met de saus en parmaham.
Eventueel garneren met rucola en Parmezaanse kaas.

Als er meerdere mensen komen eten, dan kook ik een grote pan pasta en serveer de sauzen in aparte schalen.
Ook de Parmezaanse kaas, parmaham en rucola serveer ik apart, zodat iedereen zijn eigen pasta naar keuze kan garneren.

Na een heerlijke maaltijd wil je natuurlijk ook een lekker dessert op tafel kunnen zetten, ik heb het volgende dessert gemaakt, het is een klein dessert aangezien pasta erg vullend is:

Citroentaartjes
(12 taartjes)

- 175 gr bloem
- 50 gr suiker
- 125 gr roomboter
- 1 bak citroen sorbetijs
- muntblaadjes voor de garnering

Oven voorverwarmen op 180 gr.
De bloem suiker en boter kneden tot een compact deeg.
Cakevormpjes van papier plat neerleggen, een balletje deeg op het papiertje uitrollen tot je een koekje hebt van dezelfde maat als het papier.
De koekjes voorzichtig in een muffin of cakebakblik duwen, zodat je soort bakjes van koekdeeg krijgt.
De koekjes in het blik in ong. 15 minuten gaar bakken.
De afgekoelde koekbakjes vul je met een bolletje citroenijs en dit garneer je met een muntblaadje.
Het is een heel simpel, maar smakelijk dessert.
Natuurlijk kan je elke smaak sorbetijs gebruiken.

Ik hoop dat het diner bij jou net zo'n groot succes is als het bij mij was..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten